Blog der Hauptbibliothek

25. Januar 2018 | HBZ | Keine Kommentare |

English version below.

Symbolbild JoVE

Die Hauptbibliothek der Universität Zürich bietet neu für 2018 und vorerst auf ein Jahr beschränkt, Zugriff auf Inhalte aus den beiden Bereichen JoVE Video Journal und der Science Education Libray mit dem Schwerpunkt Biologie:

Developmental Biology

Diese Sammlung umfasst Videos zu Forschungsstudien der Entwicklungsbiologie – von der einzelnen Zelle bis zum vielzelligen Organismus.
Zur Sammlung Developmental Biology

Science Education

Der Bereich bietet audiovisuelle Demonstrationen zu wissenschaftliche Grundlagen durch einfache und leicht verständliche Videodemonstrationen. Die Untergruppen befassen sich mit Grundlagen und fortgeschrittenen Disziplinen:

• Basic Biology:
    General Laboratory Techniques
    Basic Methods in Cellular and Molecular Biology
    Biology I: yeast, Drosophila and C. elegans
    Biology II: Mouse, Zebrafish, and Chick
    Lab Animal Research
    Lab Safety
  • Advanced Biology:
    Neuroscience
    Genetics
    Cell Biology

Weiterhin für die Universität Zürich lizenziert sind die Module aus den Bereichen Chemistry, Medicine, Biochemistry.

Die Zeitschrift Journal of Visualized Experiments – JoVE publiziert wissenschaftliche Experimente in unterschiedlichen Labor- und Grundlagentechniken in den Fächern Biologie, Chemie Umweltwissenschaften, Psychologie, klinische Medizin und Ingenieurwissenschaften in Form von Videoaufzeichnungen.

Eine ausführliche Anleitung zu den Inhalten und den Suchfunktionen von JoVE finden Sie unter: https://www.jove.com/wp-content/uploads/2017/09/JoVE-Video-Journal-User-Guide-_-Edited-August-2017.pdf

++ English Version ++

JoVE – additional contents available for Biology

New in 2018, and for the moment limited to one year, the main library of the University of Zurich offers access to content from both areas of JoVE Video Journal and the Science Education Library with a focus on biology:

Developmental Biology

This collection includes videos on research studies in developmental biology – from the single cell to multicellular organisms.
To the Developmental Biology Collection

Science Education

This area offers audio-visual demonstrations of scientific principles through simple and easy to understand video demonstrations. The sub-groups address the basics and advanced disciplines:

• Basic Biology:
    General Laboratory Techniques
    Basic Methods in Cellular and Molecular Biology
    Biology I: yeast, Drosophila and C. elegans
    Biology II: Mouse, Zebrafish, and Chick
    Lab Animal Research
    Lab Safety
  • Advanced Biology:
    Neuroscience
    Genetics
    Cell Biology

In addition, the modules from the areas chemistry, medicine and biochemistry are licenced for the University of Zurich.

The JoVE magazine publishes scientific experiments in different lab and basic techniques in the subjects of biology, chemistry, environmental sciences, psychology, clinical medicine and engineering in the form of video recordings.

A complete guide on the contents and JoVE search functions can be found at: https://www.jove.com/wp-content/uploads/2017/09/JoVE-Video-Journal-User-Guide-_-Edited-August-2017.pdf

Abgelegt unter: AllgemeinE-RessourcenNeu im BestandTipps für ForschendeTipps für Studierende